E-devlet şifresi nasıl kullanılır? - Weböğrenci -->

E-devlet şifresi nasıl kullanılır?

E-devlet şifresi nasıl kullanılır

E-Devlet adı verilen sistem ile devlet vatandaşlarına sunduğu hizmetlerde zaman, para ve verimliliği arttırmayı amaçlamaktadır.

Bu amaç çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmada atılan pek çok adımdan sadece birisidir. Bu temel prensip çerçevesinde kurumlar ve vatandaşlar arasında yıllardan beri oluşan uçurumun kaldırılması ve her türlü görev ve sorumluluklarının  bir bir yerine getirilmesi gerekmektedir. Tüm bu maçların gerçekleştirilmesinde dikkat edilecek bir diğer nokta da güvenlik olmaktadır.
E-Devlet giriş işlemleri sayesinde devlet ile vatandaşın sanal ortamda bir araya gelerek devletin hizmet verme görevi, vatandaşın ise devlete karşı olan görev ve sorumluluklarının yerine getirilmesinde büyük bir kolaylık sağlanmıştır. Tabiri caiz ise ”sanal devlet” platformu oluşturulmuştur.
Günümüzde devletin ve devleti ayakta tutan kurumların ve devletin devamlılığı için olmazsa olmaz bir yere sahip olan vatandaşların, devlet tarafından daha şeffaf hizmet alması, kurumların hızlı ve etkin bir şekilde vatandaşlara hizmet vermesi, ülkenin bir ucundan diğer ucuna kadar her vatandaşın ülke yönetimine katılımının sağlanması, devleti oluşturan kurumlar arasındaki bilgi ve belge alışverişinin çok hızlı ve etkin yapılması, hizmet alan vatandaşların yaşam kalitesinin arttırılması amaçlanmaktadır.
E-Devlet şifresini PTT şubeleri aracılığı ile edinen bireyin ardından internet bağlantısı olan herhangi bir yerden www.turkiye.gov.tr internet adresine giriş yapması ve ardından sağ üst köşede yer alan ”Sisteme Giriş” linkine tıklaması gerekmektedir. Sonrasında ise Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık kimlik doğrulama sistemi adı verilen pencere açılacak ve burada ilgili yerleri doldurduktan sonra sisteme giriş yap seçeneğine tıklamak sisteme giriş için yeterli olacaktır.